Activitatea de business de zi cu zi poate fi mai ușoară - externalizează cu încredere anumite sarcini!
Buna funcționare a marilor companii, dar nu numai, presupune munca perfect coordonată a mai multor departamente și echipe de oameni. Pe lângă producție, marketing, finanțe și altele, logistica este foarte esențială. Dacă acesta din urmă nu își îndeplinește sarcinile în mod corespunzător, termenele limită de livrare vor fi întârziate, comenzile magazinelor nu vor ajunge la timp. Aceasta ar putea duce la o pierdere semnificativă a veniturilor pe termen lung - ca să nu mai vorbim de o pierdere a încrederii clienților în vânzătorul respectiv.
A avea un produs final nu înseamnă că ți-ai terminat treaba, e de abia începutul!
După producție sau achiziție, produsul trebuie depozitat și ulterior livrat consumatorului, în condiții de deplină siguranță.
Logistica nu înseamnă doar transportul, ci include depozitarea stocurilor, etichetarea, scanarea, ambalarea, vămuirea și chiar obținerea de documente și licențe. Acestea din urmă pot juca un rol cheie pentru companiile de comerț exterior în asigurarea unor relații economice internaționale. Deoarece fiecare companie are un profil diferit, livrarea coletelor necesită, de asemenea, o pregătire diferită. În afară de cazuri mai simple, livrarea unor mărfuri agabaritice, periculoase sau cu valoare ridicată către destinatar, poate pune probleme chiar și marilor companii.
Transportul poate fi o provocare
Competitivitatea unei companii este determinată de o serie de factori. Calitatea și prețul sunt printre primele. Acestea sunt afectate nu numai de forța de muncă și de materiile prime, ci și de termenele și modul de livrare către clienți, care poate crește sau chiar reduce prețul de vânzare, ducând astfel la un avantaj sau dezavantaj de piață. Transportul produselor poate fi o provocare serioasă pentru orice companie, mai ales dacă loturile comandate trebuie livrate către mai multe destinații diferite - care se pot extinde adesea dincolo de granițele țării. O soluție pentru companii este să dezvolte un departament logistic, ceea ce înseamnă implicații semnificative în ceea ce privește costurile pentru forța de muncă, menținerea unei flote de mașini și multe altele.
În timpul organizării unui departament logistic, trebuie să se țină cont de îndeplinirea mai multor criterii de calitate, cantitate, timp și costuri adecvate, în același timp.
În final, pentru înființarea unui centru logistic complet, trebuie luată în considerare și locația geografică a partenerilor, care contribuie foarte mult la resursele financiare. Conceptul de logistică acoperă altfel o arie largă, inclusiv fluxul de materii prime, semifabricate și produse finite, care combină depozitarea, aprovizionarea, procesarea comenzilor și distribuția.
Cele mai frecvente erori în logistică
O parte esențială a creșterii unei companii este dezvoltarea rețelei logistice și gestionarea din ce în ce mai atentă a procesului de la comandă până la livrarea către client.
Cele mai frecvente erori în logistică includ inexactitatea informațiilor disponibile, interpretarea acestora, lipsa dezvoltării și implementării unui plan de soluții.
Acestea pot fi o problemă, în special pentru companiile care nu au profesioniști și manageri potriviți, adică oamenii care pot lua decizii optime și acționa prompt.
Dacă o companie consideră că nu are capacitatea de a gestiona toate aceste lucruri, noi recomandăm să se ia în considerare externalizarea proceselor logistice.
Externalizarea se poate face integral sau parțial. În ceea ce privește soluțiile parțiale, un domeniu ar putea fi transportul, caz în care merită să cauți parteneri profesioniști, cu o istorie lungă și mulți clienți mulțumiți. O alegere bună îți oferă siguranța că produsele tale sunt în mâini sigure.
Cum poate o companie logistică să îți ușureze viața?
Prin externalizarea activităților logistice, poți facilita buna funcționare cu ajutorul profesional al unui partener de încredere. O companie logistică are experiența, fondul tehnic, cum ar fi CRM, gestionarea electronică a inventarului sau sisteme de gestionare a flotei. În plus, deține instrumente suplimentare pentru optimizarea deciziilor logistice, cum ar fi planificarea traseului dus-întors, documente de încărcare și planul de încărcare a marfurilor, definirea rutelor de transport eficiente, planificarea și urmărirea vehiculelor, precum și documentația aferentă și gestionarea automată a facturilor. Una dintre cele mai comune metode este dezvoltarea sistemelor integrate de gestiune corporativă, dar aceasta implică investiții semnificative, iar personalizarea este adesea dificilă pe baza specificităților companiei.
Prin externalizarea nevoilor logistice, compania poate scăpa de mai multe probleme, inclusiv întreținerea propriei flote de vehicule și personalul necesar, selectarea, inspecția sau eliberarea mărfurilor către transportator.